Verslag van de wandeling in Vogelenzang op 13 oktober 2021
 

Afgelopen woensdag brachten wij onder leiding van onze eigen ‘Boschwachter’ Arnoud ons jaarlijkse bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vorig jaar hebben wij door de coronamaatregelen helaas een jaar over moeten slaan maar dit jaar mochten we weer! Dat was dan voor de 8ste keer. Het leek wel of de herten ons gemist hadden want ze hebben een formidabele show voor ons verzorgd. Bovendien werkte ook het weer mee.

Na de gebruikelijke koffie (die door sommigen zelfs werd vervangen door warme chocolademelk) en het bijkletsen gingen wij (9 leden + 2 introducés) op pad. Alle veranderingen aan het gebied zijn nu wel zo’n beetje afgerond en het lag er allemaal prachtig bij. Zelfs zonder herten is het een adembenemende omgeving.

Mede door de wat veranderde indeling zagen wij op het eerste deel van de wandeling nog niet zoveel herten maar op het tweede gedeelte kwamen er steeds meer en ze kwamen ook heel dichtbij. Met het invallen van de schemering begon toen ook het geburl. Dat blijft zoiets indrukwekkends, echt prachtig om te ervaren. Blijkbaar viel er ook nog heel wat uit te vechten, want algauw vonden er flink wat krachtmetingen plaats. Het gekletter van de botsende geweien was niet van de lucht. Opmerkelijk om te zien dat het hert dat het onderspit heeft moeten delven daarna bij zijn aftocht ook door de andere herten wordt belaagd. Het lijken net mensen.

Na al deze natuur gingen we bij de Boshut gezellig wat drinken en heerlijke pannenkoeken eten. Tegen het einde van de maaltijd werden Louise en ondergetekende verrast door Ronald die namens de leden ons bedankte voor onze inzet voor de PID en ons elk een grote doos chocolaatjes aanbood. Dat vonden Louise en ik wel een heel lief gebaar en die lekkernij gaan wij ons goed laten smaken.

Tot slot zorgde het optreden van de hoornblazers weer voor een sfeervolle afsluiting. Onder het gedag zeggen viel opvallend vaak de term ‘volgend jaar weer toch, hè?’.

Arnoud, bedankt!

 

 Ineke Snijders

 

 naar de foto's

terug